Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ με σπιτικά υλικά

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ με σπιτικά υλικά

 

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε πως είναι κακό για την επιδερμίδα μας να χρησιμοποιούμε βρώμικα πινέλα. Σκεφτείτε πως πλένουμε το πρόσωπό μας τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, άρα πώς γίνεται να χρησιμοποιούμε "εργαλεία ομορφιάς" που δεν είναι καθαρά; Αν λοιπόν αγχώνεστε μη χαλάσετε τα επαγγελματικά πινέλα του μακιγιάζ σας, υπάρχει τρόπος να τα πλύνετε με ασφάλεια. Μάθετε πως!

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα ρηχό μπολ

  • Ένα ήπιο σαμπουάν ή βρεφικό σαμπουάν

  • Τον νεροχύτη σας

  • Ενα πανί που δεν αφήνει χνούδι

Οδηγίες:

Ξεκινήστε βρέχοντας τα πινέλα σας με χλιαρό νερό από τον νεροχύτη, ώστε να ξεβγάλετε το υπολειπόμενο μακιγιάζ. Επικεντρωθείτε μόνο στις τρίχες αποφεύγοντας το κομμάτι εκείνο του πινέλου που συνδέει τον "κορμό'' με το κεφάλι, ώστε να μην φύγει με τον πάροδο του χρόνου η κόλλα. 

Στη συνέχεια γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό και ραντίστε με σαμπουάν. Βουτήξτε μέσα τα πινέλα και αν χρειαστεί ανακινήστε απαλά με τα δάχτυλά σας τα πινέλα για να δημιουργηθεί αφρός. Ξεπλύνετε για άλλη μια φορά με το νερό του νεροχύτη. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να σκουπίσετε απαλά τα πινέλα σας. Τοποθετήστε τα επίπεδα πάνω στην πετσέτα για να στεγνώσουν καλά και φροντίστε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time