Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων με φυσικό τρόπο

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων με φυσικό τρόπο

Ναι, μπορεί το πλυντήριο πιάτων να έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει εμάς τις νοικοκυρές και να απομακρύνει τις βρωμιές και τα λίπη από τα πιάτα, τι γίνεται όμως με τα υπολείμματα του φαγητού; Δυστυχώς δεν εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο και δεν είναι όπως με τον νεροχύτη. Δεν αρκεί δηλαδή ένα καλό καθάρισμα  ώστε να απομακρυνθούν όλες οι βρωμιές. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να το καθαρίσετε με φυσικό τρόπο και χωρίς καθόλου τρίψιμο.

Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων και ανοίξτε όλα τα ράφια. Καθαρίστε γύρω από το πλυντήριο, αφαιρέστε προσεκτικά το φίλτρο και πλύνετε πολύ καλά, αν χρειαστεί και με χαρτοπετσέτα για τα υπολείμματα. 

Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στο κάτω ράφι του πλυντηρίου. Στη συνέχεια προσθέστε στο ίδιο μείγμα  ή σε ένα πιατάκι 3 – 4 κουταλιές σούπας σόδα μαγειρικής.

Βάλτε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία και αφήστε το ξύδι και τη σόδα μαγειρικής να κάνουν τα μαγικά τους . Το ξύδι είναι φυσικό αντιβακτηριακό, διαλύει τα συσσωρευμένα λίπη κατά τον καθαρισμό. Η σόδα μαγειρικής επίσης με το νερό και σε συνδυασμό με το ξύδι εξουδετερώνει τις βρωμιές και κάνει θαύματα στην κουζίνα.


Φροντίστε  να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά το μήνα. 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time