ΚΟΥΖΙΝΑ

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις να βάζεις στο πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι σωτήριο ιδιαίτερα για μια μεγάλη οικογένεια, αλλά θα πρέπει να προσέχετε πώς να το χρησιμοποιείτε και να μην βάζετε μέσα όλα τα αντικείμενα που νομίζετε πως θέλουν πλύσιμο.

Με αυτά τα tips τα ασημένια μαχαιροπίρουνα θα ξαναβρούν τη χαμένη λάμψη τους!

Όλο το ασημένια μαχαιροπίρουνα όταν εκτίθενται στον αέρα και το φως, χάνουν τη λάμψη τους αλλά η αποκατάσταση τους ευτυχώς είναι αρκετά εύκολη. Μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα ασημένια σας αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο. Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν καθαρίζετε κάτι που δεν πρέπει να βυθιστεί ή να ξεπλυθεί στο νερό, όπως για παράδειγμα μια ασημένια κορνίζα.

Πως πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Σε καμιά νοικοκυρά δεν αρέσει να πλένει τα πιάτα της με ένα βρώμικο σφουγγάρι, γι΄αυτό και όλες γνωρίζουμε ότι πρέπει να το καθαρίζουμε τακτικά. Αλλά ποια μέθοδος είναι η καλύτερη; Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει ότι για να απολυμάνουμε το σφουγγάρι για τα πιάτα πρέπει να το βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων, τον φούρνο μικροκυμάτων, να το πλένουμε με ξύδι ή σόδα μαγειρικής. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος;

Το κόλπο για να λάμψουν τα θαμπά ποτήρια σας

Μόλις βγάλατε από το πλυντήριο πιάτων σας τα αγαπημένα σας ποτήρια του νερού, αλλά για κάποιο λόγο εξακολουθούν να φαίνονται θαμπά, παρότι είναι καθαρά; Τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχουν δύο εξηγήσεις.

Πώς να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς, είναι να βρει ανεπιθύμητους επισκέπτες να κατοικούν στην κουζίνα! Και ενώ υπάρχουν σίγουρα πιο επιβλαβή παράσιτα, θα συμφωνήσετε ότι τα μυρμήγκια είναι μεν άκακα αλλά ενοχλητικά έντομα, ειδικά όταν βρίσκονται σε χώρους όπου ετοιμάζετε ή καταναλώνετε το φαγητό σας. Μπορούν μάλιστα να εισέλθουν σε δοχεία τροφίμων ή στην αποθήκη και ένα μυρμήγκι σύντομα μετατρέπεται σε ολόκληρη αποικία. Αν βρεθείτε λοιπόν αντιμέτωποι με αυτά τα μικροσποπικά αλλά ισχυρά πλασματάκια, δοκιμάστε μερικούς από τους παρακάτω απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να απαλλαγγείτε.

Subscribe to this RSS feed
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time