Πως πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Πως πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Σε καμιά νοικοκυρά δεν αρέσει να πλένει τα πιάτα της με ένα βρώμικο σφουγγάρι, γι΄αυτό και όλες γνωρίζουμε ότι πρέπει να το καθαρίζουμε τακτικά. Αλλά ποια μέθοδος είναι η καλύτερη; Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει ότι για να απολυμάνουμε το σφουγγάρι για τα πιάτα πρέπει να το βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων, τον φούρνο μικροκυμάτων, να το πλένουμε με ξύδι ή σόδα μαγειρικής. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος;

1ος τρόπος

– Ξεπλύνετε το σφουγγάρι κάτω από κρύο νερό μαζί με λίγο σαπούνι πιάτων, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα φαγητού. Στύψτε το δυνατά για να απομακρυνθεί το νερό από τον σπόγγο.

 – Γεμίστε ένα μπολ με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και τοποθετήστε το σφουγγάρι μέσα στο μπολ.

– Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά και ρυθμίστε τον σε υψηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε πριν τις οδηγίες του κατασκευαστή, σχετικά με τις θερμοκρασίες του φούρνου. Έτσι, θα «πεθάνουν» όλα τα πιθανά βακτήρια…

– Αφήστε το μπολ να κρυώσει εντελώς. Μην δοκιμάσετε να αφαιρέσετε το μπολ από το φούρνο… γιατί θα πάθετε έγκαυμα, ειδικά αν δεν φοράτε γάντια φούρνου!

– Περιμένετε να κρυώσει καλά το νερό και μετά αφαιρέστε το σφουγγάρι

2ος τρόπος

– Βάλτε στα χέρια σας γάντια από καουτσούκ, ώστε να τα προστατεύσετε αποτελεσματικά!

– Αφού καθαρίσετε το σφουγγάρι με απορρυπαντικό πιάτων και το ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, βάλτε σε ένα μικρό μπολ ζεστό νερό και λίγο χλωρίνη.

– Αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει μέσα στο μπολ για 5-10 λεπτά. Πιέστε το σφουγγάρι μια-δυο φορές, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα μικρόβια από πάνω του.

– Ξεπλύνετε το καλά και πολλές φορές κάτω από κρύο νερό.

Με πληροφορίες από flowmagazine.gr

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time