5 φυτά κατάλληλα για το μπάνιο

5 φυτά κατάλληλα για το μπάνιο

Όποιος αγαπάει τα φυτά γνωρίζει καλά πως δίνουν μια διαφορετική “νότα” σε έναν χώρο. Χαρίζουν χρώμα, φρεσκάδα και μάλιστα μερικά ανανεώνουν ακόμη και τον αέρα. Και τι καλύτερο από τον φρέσκο αέρα σε ένα μπάνιο; Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το μπάνιο με την υγρασία και τις ζεστές θερμοκρασίες, είναι το ιδανικό μέρος για να προσθέσετε κάποια χλωρίδα.

Φιλόδενδρο

Heart Leaf Philodendron

Το φιλόδενδρο μπορεί να “επιβιώσει” στις σκληρές συνθήκες του μπάνιου. Είναι μια πολύ καλή επιλογή επειδή είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε και φαίνεται υπέροχο σε ένα κρεμαστό καλαθάκι. Δεν το ενοχλεί η υγρασία, οπότε ο ατμός και το ντους δεν είναι εχθροί του.

 

Σπαθίφυλλο ή κρίνος της ειρήνης

Peace Lily

Το σπαθίφυλλο ή αλλιώς κρίνος της ειρήνης είναι ένα από τα πιο ωραία φυτά εσωτερικού χώρου με τα όμορφα λευκά λουλουδάκια του που είναι μια ωραία αλλαγή από τα κλασικά πράσινα φυτά. Καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες, είναι εύκολο στην φροντίδα του και λατρεύει την υγρασία.

 

Αλόη Βέρα

Aloe Vera

Τα οφέλη της αλόης στην υγεία είναι γνωστά. Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα και θερεπεύει τις πληγές. Ποιο είναι λοιπόν το καταλληλότερο μέρος του σπιτιού για να κρατάτε την αλόη; Μα φυσικά εκεί που βρίσκονται και όλα τα προϊόντα περιποίησης, που δεν είναι άλλο από το μπάνιο. Μπορεί να επιζήσει σε χώρους ηλιόλουστους αλλά και λιγότερο φωτεινούς. Πρέπει να ποτίζεται συχνά αλλά θέλει επίσης τον χρόνο της για να “στεγνώσει” ώστε να αποφευχθεί η κακοσμία στις ρίζες. 

 

Ορχιδέα

Orchid

Η ορχιδέα με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να ευδοκιμήσει σε έναν χώρο. Είναι ένα πολύ κομψό και πολύχρωμο φυτό που μυρίζει υπέροχα. Επειδή λοιπόν οι ορχιδέες είναι τροπικά φυτά, το μπάνιο προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μεγαλώσει όμορφα. Προτιμά ωστόσο τα ηλιόλουστα μπάνια, οπότε αν το δικό σας είναι χωρίς παράθυρα, δεν είναι καλή επιλογή. 

 

Μπαμπού

Lucky Bamboo

Τα “τυχερά μπαμπού” είναι από τα πιο εύκολα φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα μπάνιο. Αρέσκεται στις μέτριες θερμοκρασίες και την υγρή ατμόσφαιρα και δεν του  αρέσει η άμεση έκθεση στον ήλιο.
 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time