Τα αντικείμενα διακόσμησης που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά

Τα αντικείμενα διακόσμησης που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά

Οποιοσδήποτε γονιός, κηδεμόνας, φίλος ή μέλος της οικογένειας γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να παραμένουν ασφαλή στα σπίτια τους και πόσο εύκολο είναι ταυτόχρονα κάποιοι κίνδυνοι να περάσουν απαρατήρητοι. Αυτή τη φορά όμως δεν θα μιλήσουμε για κουζίνες, σκάλες, διάφορες γωνίες του σπιτιού και άλλους προφανείς κινδύνους, αλλά κάποια άλλα μέρη του σπιτιού που είναι φαινομενικά αβλαβή. Μάθετε λοιπόν ποια είναι ώστε να τα παραλείψετε εντελώς ή να κάνετε τις ανάλογες προσαρμογές.

Φυτά

Houseplants

Παρά το γεγονός ότι τα φυτά είναι αγαπητά από τους περισσότερους, κάποια φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τα παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης ή ακόμα και ενός απλού αγγίγματος , ορισμένα φυτά μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο, ναυτία, διάρροια. Τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου όπως ο πόθος και ο ελαιώνας πρέπει να φυλάσσονται μακριά ή και να αποφεύγονται εντελώς όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. 

Κουτιά παιχνιδιών ή μπαούλα

Toy Boxes

Τα κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών ή τα μπαούλα είναι ιδανικά για την οργάνωση του παιδικού δωματίου αλλά μια λάθος επιλογή μπορεί να είναι καταστροφική. Αυτά τα φαινομενικά αβλαβή αντικείμενα μπορεί να αποτελέσουν απειλή αν έχουν βαριά καλύμματα ή λάθος "καπάκι". Αν το παιδί ξεφύγει μια στιγμή της προσοχής σας και το καπάκι καταρρεύσει μπορεί να τραυματίσει σοβαρά τα δαχτυλάκια του, τα χέρια ή ακόμα και το λαιμό και το κεφαλάκι. Προτιμήστε εκείνα με πιο ελαφριά "καπάκια". 

Κεριά

Candles

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήνετε αναμμένα όταν τα παιδιά βρίσκονται στον χώρο ή τουλάχιστον κρατήστε τα μακριά. Αλλά ακόμα και πέρα από τον κίνδυνο της φωτιάς, τα αρωματικά κεριά έχει αποδειχθεί ότι εκπέμπουν τοξικές χημικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για παιδιά με άσθμα ή άτομα επιρρεπή σε ημικρανίες. 

Βιβλιοθήκες και ράφια

Bookshelves

Τα μικρά παιδιά, ειδικά τα νήπια, είναι πολύ περίεργα. Μόλις αρχίζουν να περπατούν είναι μονίμως σε κίνηση. Και αυτό κάνει τα έπιπλα όπως οι βιβλιοθήκες πολύ επικίνδυνες. Είναι μάλιστα πολύ εύκολο για τα παιδιά να ανέβουν σε αυτές, αν δεν είναι ασφαλισμένες στον τοίχο. Φροντίστε να είναι πάντα στερεωμένες.

Τηλεόραση

Televisions

Σε κανέναν δεν κάνει καλό να βλέπει πολύ τηλεόραση, αλλά πέρα από αυτό, η τηλεόραση μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τα παιδιά και όχι μόνο λόγω της υπερέκθεσης σε αυτή. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν γίνονται λίγο πιο περιπετειώδη και δεν είναι δύσκολο να τις ρίξουν. Στην πραγματικότητα, μεταξύ 1990 και 2011 από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πάνω από 380.000 παιδιά τραυματίστηκαν από τηλεοράσεις και τα περισσότερα ήταν κάτω των 5 ετών.

Ντουλάπες

Dressers

Όπως οι βιβλιοθήκες, έτσι και οι ντουλάπες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά επειδή είναι εύκολο να σκαρφαλώσουν σε αυτές. Μπορεί επίσης να αναποδογυρίσουν αρκετά εύκολα, αν μάλιστα όλα τα συρτάρια είναι ανοιχτά δεν θέλει και πολύ. Προσοχή λοιπόν!

 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time