Φτιάχνουμε μόνες μας γυαλιστικό για τα έπιπλα!

Φτιάχνουμε μόνες μας γυαλιστικό για τα έπιπλα!

 

Αν έχετε ξύλινα έπιπλα στο σπίτι ή το εξοχικό σας και θέλετε να τα κάνετε να γυαλίζουν σαν καινούργια, τότε αντί να χρησιμοποιείτε τα χημικά γυαλιστικά του εμπορίου, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Σκεφτείτε πως είναι σαν να μαγειρεύετε την αγαπημένη σας σάλτσα, μόνο που αυτή τη φορά είναι για τα έπιπλα!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Ένα δοχείο μέτρησης και χωνί
  • Ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι

Οδηγίες:

Συγκεντρώστε όλα τα συστατικά μαζί με το δοχείο μέτρησης και το χωνί. Αντί για ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Μετρήστε και προσθέστε το ελαιόλαδο στο δοχείο. Κάντε το ίδιο με το ξύδι. Το ελαιόλαδο τρέφει τα ξύλινα έπιπλα και το ξύδι τα καθαρίζει και τα ανανεώνει. 

Στη συνέχεια προσθέστε το ένα κουταλάκι του γλυκού από χυμό λεμονιού. Το λεμόνι αφαιρεί απαλά τους λεκέδες από το ξύλο και το ενυδατώνει. 

Ανακινήστε το μείγμα πριν από την χρήση. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά το έπιπλο. Αφήστε το να στεγνώσει με τον αέρα ή σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Διατηρήστε το σπιτικό γυαλιστικό για τα έπιπλα στο ψυγείο ώστε να είναι φρέσκο για μελλοντική χρήση.

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time