5 λάθη που κάνετε όταν βάζετε σκούπα

5 λάθη που κάνετε όταν βάζετε σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι πυρηνική φυσική. Αλλά μια μικρή επιπλέον τεχνογνωσία μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι σας πολύ καλύτερα.

 Περιμένετε έως ότου η σακούλα γεμίσει για να την αδειάσετε

Παρόλο που ορισμένα σκούπες έχουν ενδεικτικές λυχνίες που δείχνουν πότε η σακούλα είναι γεμάτη, μπορείτε και μόνες σας να την ελένξετε και να την αλλάξετε όταν είναι γεμάτη κατά τρία τέταρτα. Αυτό την κάνει ισχυρή κατά την αναρρόφηση της σκόνης. 

Σκουπίζετε με  βρώμικο φίλτρο

Δεν θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα αλλεργιογόνα εάν το φίλτρο είναι βουλωμένο. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε το φίλτρο όσο συχνά αλλάζετε τη σακούλα, αλλά αν το φίλτρο παρουσιάζει σημάδια φθοράς ή είναι πολύ βρώμικο ή σχισμένο, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε. Αλλάξτε τα φίλτρα HEPA κάθε έξι μήνες ή με κάθε αλλαγή έκτης σακούλας.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο του ή τον ιστότοπο της επωνυμίας που έχει η σκούπα για τις συστάσεις του μοντέλου σας.

Δεν χρησιμοποιείτε τα εξαρτήματα που συνοδεύουν τη σκούπα

Οι βούρτσες σκόνης και τα στόμια είναι οι καλύτεροι φίλοι σας! Κάνουν τον καθαρισμό πάνω από το δάπεδο πολύ πιο εύκολο και απομακρύνουν τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα από περιοχές που διαφορετικά θα μπορούσατε να παραβλέψετε, όπως ταπετσαρίες, φωτιστικά, βάσεις και αμπαζούρ.

Πατάτε το κουμπί που μαζεύει το καλώδιο «στα τυφλά».

Τελείωσατε το σκούπισμα και περιχαρείς μαζεύετε όπως όπως το καλώδιο πατώντας αυτό το, – ομολογουμένως μαγικό, κουμπί. Το καλώδιο σε περίπτωση που έχει βγει από την πρίζα- μπορεί να σκαλώσει σε κάποιο έπιπλο, να παρασύρει κάποιο αντικείμενο και στα σίγουρα να γίνει ζημιά. Κρατήστε το καλώδιο με το ένα χέρι και με το άλλο πιέστε το κουμπί για να το μαζέψει. Έτσι, θα αποφύγετε πιθανά ατυχήματα.

Δεν καθαρίζετε τον σωλήνα της βούρτσας

Τρίχες, σκόνη και πολλά ακόμα που θα θέλατε σίγουρα να αποφύγετε,  έχουν βρει καταφύγιο μέσα στοσωλήνα και ενώ νομίζετε ότι καθαρίζετε... στην πραγματικότητα δεν το κάνετε όπως πρέπει. Αν ο σωλήνας της βούρτσας δεν γυρνάει, τότε δεν καθαρίζει. Επίσης, οι τρίχες, η σκόνη και ό,τι άλλο έχει συγκεντρωθεί μέσα στο σωλήνα μπορούν να κάψουν το μοτέρ της με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια ακριβή επισκευή. Για να διατηρήσετε την ηλεκτρική σκούπα, καλό θα είναι μετά από κάθε σκούπισμα να καθαρίζετε  και  τον σωλήνα.
 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time