Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάπλωμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάπλωμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Ανάλογα με το υλικό του

Το φθινόπωρο είναι εδώ με τα πρώτα κρύα. Σε λίγο καιρό θα μπει ο χειμώνας και σιγά-σιγά ψάχνουμε τι πρέπει να αγοράσουμε για να προετοιμαστούμε.

Ένα από τα απαραίτητα του χειμώνα είναι το πάπλωμα. Για να κοιμόμαστε, να χουχουλιάζουμε. Πάπλωμα ίσον χαλάρωση και ηρεμία.

Η αγορά παπλώματος είναι επένδυση καθώς η επιλογή του κατάλληλου και του καλύτερου θα μας χαρίσει ζεστές και cozy ξεκούραστες νύχτες κατά τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Ανάλογα με το υλικό (την γέμιση του παπλώματος) που υπάρχει στο εσωτερικό, κυκλοφορoύν στην αγορά παπλώματα από φυσικά υλικά (πούπουλο, βαμβάκι, μαλλί, μετάξι) αλλά και συνθετικά (microfiber, hollowfiber).

Στον Independent βρήκαμε τι περιλαμβάνει το καθένα ώστε να διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς:

ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Πούπουλο 

Το πουπουλένιο πάπλωμα θεωρείται η καλύτερη, πιο πολυτελής αλλά και ζεστή επιλογή. Δεν είναι απαραίτητα ακριβό και θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Μαλλί

Για τους αλλεργικούς στο πούπουλο, υπάρχει η επιλογή των ολόμαλλων παπλωμάτων, που είναι ζεστά και υποαλλεργικά. Διατηρεί την ζέστη αλλά είναι πιο βαριά από τα πουπουλένια. Το μαλλί είναι καλό μονωτικό υλικό στη ζέστη και στο κρύο, απορροφητικό και καθόλου αγαπητό στα ακάρεα.

Βαμβάκι

Για τις όχι πολύ κρύες εποχές, υπάρχουν τα βαμβακερά παπλώματα. Το βαμβάκι αντέχει στον χρόνο ενώ απελευθερώνει την υγρασία και απομακρύνει την πιθανότητα αλλεργίας. Προτιμήστε προϊόντα από 100% βαμβάκι.

Μετάξι

Το μετάξι είναι ανθεκτικό υλικό, ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι, απορροφά την υγρασία και είναι ιδανικό για ελαφρύ σκέπασμα.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Microfiber

Το πάπλωμα αυτό διαθέτει εξωτερικό ύφασμα βαμβακερό και γέμιση microfiber. Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο και μαλακό. Είναι ζεστό, υποαλλεργικό, μεγάλης αντοχής και εύκολο στην χρήση.

Hollowfiber

Διαθέτει εξωτερικό ύφασμα microfiber και γέμιση από συνθετικές ίνες hollowfiber. Εναι πολύ ελαφριές, διατηρούν τον όγκο του υλικού και δίνουν αφράτη αίσθηση. Είναι υποαλλεργικό με μεγάλη αντοχή.

Η θερμική απόδοση ενός παπλώματος μετριέται σε togs. Το ιδανικό πάπλωμα είναι αυτό που μας κρατά ζεστούς κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time