Πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε το πάπλωμα σας;

Πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε το πάπλωμα σας;

Η εποχή που είμαστε αγκαλιά με το ζεστό μας πάπλωμα έχει έρθει για τα καλά! Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν τα χειμωνιάτικα χουχουλιάσματα. Αλήθεια, όμως, πόσο συχνά πλένετε το πάπλωμά σας; Γνωρίζετε κάθε πότε θα πρέπει να το πλένετε;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πάπλωμα, μέσα στο διάστημα που το χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να πλένεται κάθε 3 μήνες. Αν χρησιμοποιείτε παπλωματαθήκη, δεν χρειάζεται να πλύνετε το πάπλωμα, αλλά την ίδια κάθε 2 εβδομάδες, το πολύ.

Αν δεν σκεπάζεστε απευθείας με το πάπλωμα, αλλά χρησιμοποιείτε και σεντόνι, τότε το πλένετε κάθε 3 μήνες. Αν δεν χρησιμοποιείτε σεντόνι, θα πρέπει να πλένεται κάθε 2 μήνες. Και μην ξεχνάτε, ότι θα πρέπει να αερίζετε το χώρο της κρεβατοκάμαρας και να αλλάζετε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα.

Πάντως, έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν γνωρίζει καν ότι θα πρέπει να πλένουμε το πάπλωμα και μέσα στο χειμώνα και όχι μία φορά τον χρόνο. Μάλιστα, το 20% των ερωτηθέντων δεν το πλένει καν, ειδικά όταν χρησιμοποιεί παπλωματοθήκη.

 

πηγή: newsbeast.gr

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time