Αυτός είναι ο ένας τρόπος για να κρατήσεις τα σεντόνια σου δροσερά το καλοκαίρι!

Αυτός είναι ο ένας τρόπος για να κρατήσεις τα σεντόνια σου δροσερά το καλοκαίρι!

Στη μέση του καλοκαιριού ψάχνουμε τα πάντα για να δροσιστούμε. Προσαρμόζουμε τη διατροφή, τα ρούχα μας και την καθημερινότητά μας γενικά! Παρ′ όλα αυτά συνεχίζουμε να ξυπνάμε ιδρώνοντας τα βράδια!

Τα σεντόνια που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά, “φυλακίζουν” την ζέστη και γι αυτό κάθε βράδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε! Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αλλάζουμε τα σεντόνια με 100% φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι! Ο ζεστός αέρας περνά μέσα από τις ίνες του υφάσματος και το αφήνει να αναπνέει, άρα και μεις δεν ιδρώνουμε πολύ!

Αν τηρείτε το ρητό της Μέριλιν Μονρόε και κοιμάστε μόνο με το άρωμά σας για να μην ιδρώνετε τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού πλανάστε οικτρά! Ειδικοί λένε πως είναι απαραίτητο να φοράτε έστω και κάτι ελαφρύ κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς αν είναι βαμβακερό απορροφά τον ιδρώτα από το σώμα μας και κάνει όσο γίνεται πιο δροσερό τον ύπνο σας.

Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι σωστό να έχετε ένα μπουκαλάκι με δροσερό νερό στο κομοδίνο σας. Αν η ζέστη είναι τόσο έντονη και σας ξυπνήσει ραντίστε το σώμα σας, χέρια, πόδια, στέρνο με λίγο από το δροσερό νερό. Όσο το νερό εξατμίζεται από το δέρμα σας τόσο θα παγώνει η περιοχή.

Ένα άλλο δοκιμασμένο μυστικό είναι να μην καλύπτετε τα άκρα σας με ρούχα ή σεντόνι. Η θερμότητα ως γνωστόν διαφεύγει από αυτά, οπότε μην την εγκλωβίζετε στο σώμα σας.

Μια πιο τολμηρή επιλογή είναι να βρέξετε το κεφάλι σας λίγο πριν πάτε για ύπνο. Καθώς το νερό εξατμίζεται, θα νιώθετε κάποια δροσιά.

Βέβαια αν είστε ακόμα πιο σκληροπυρηνικοί μπορείτε να υιοθετήσετε την συνήθεια των Αιγύπτιων που χρησιμοποιούσαν αντί για κουβέρτα ένα σεντόνι ή μια πετσέτα τα οποία και έβρεχαν πριν κοιμηθούν.

Μικρές αλλαγές που θα σας δροσίσουν και θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα!

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time