Ο σωστός τρόπος να στρώνετε το κρεβάτι σας

Ο σωστός τρόπος να στρώνετε το κρεβάτι σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρεθείτε σε ένα μεγάλο, καθαρό και άνετο κρεβάτι στο τέλος μια δύσκολης ημέρας. Στο κρεβάτι μας χαλαρώνουμε, ξεκουραζόμαστε, κάνουμε ένα καλό ύπνο. Μπορεί κάποιοι από εμάς να νιώθουμε ενοχικά, επειδή δεν στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε μέρα, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε και να κάνουμε τη συνήθεια αυτή μέρος της καθημερινότητάς μας. Επιπλέον δεν είναι κάτι χρονοβόρο ή δύσκολο. Αύριο λοιπόν που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, αντί να αφήσετε πίσω σας κουβαριασμένα τα σεντόνια σς, δοκιμάστε να το στρώσετε με τον σωστό τρόπο. 

Νοσοκομειακές γωνίες

Ή αλλιώς στρατιωτικές γωνίες. Είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος για να έχετε κάθε βράδυ ένα καθαρό κρεβάτι. Πρόκειται ουσιαστικά για το δίπλωμα των σεντονιών στο στρώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται εξαιρετικά τακτοποιημένο, σαν να τυλίγουμε ένα δώρο. Δοκιμάστε το.

Αφράτα μαξιλάρια

Αν έχετε ποτέ δουλέψει σε ξενοδοχείο, πιθανότατα θα ξέρετε αυτή την τεχνική. Οι καμαριέρες "κανακεύουν" το μαξιλάρι, δηλαδή το χτυπάνε απαλά κατά μήκος της μέσης και στη συνέχεια το διπλώνουν στο μισό, στο ένα άκρο. Κρατώντας τις δυο γωνίες μαζί είναι πιο εύκολο να βάλετε τη μαξιλαροθήκη. Εάν και πάλι δεν είστε σίγουροι, παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube. 

Φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια

Είναι γνωστό ότι πρέπει να σιδερώνουμε τα σεντόνια μας πριν τα στρώσουμε στο κρεβάτι, όμως ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν έχουμε τον χρόνο. Για να αποφύγετε το σιδέρωμα, δοκιμάστε να βγάλετε τα σεντόνια από το στεγνωτήριο λίγο πριν τελειώσει εντελώς το πρόγραμμα ή από την απλώστρα, όταν είναι ακόμα νωπά. Έτσι θα μπορέσετε να τα τεντώσετε στο κρεβάτι και να μην φαίνονται τσαλακωμένα. Δοκιμάστε να το κάνετε το πρωί, ώστε να έχουν στεγνώσει εντελώς όταν πέσετε για ύπνο.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλαράκια στο κρεβάτι, επιβάλλονται. Άλλωστε γιατί νομίζετε ότι όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν άπειρα μαξιλάρια στα κρεβάτια τους; 

back to top
×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time